09.01.2007

ПОЛОЖЕННЯ про всеукраїнські змагання зі скелелазіння в трьох видах програми (трудність, швидкість, боулдерінг) на 2007 рік

1. Мета і завдання
Всеукраїнські змагання III та IV рангу, згідно з Єдиною спортивною класифікацією 2006 року, проводяться з метою:
- подальшого розвитку виду спорту і його популяризації в державі;
- підвищення рівня майстерності спортсменів;
- виявлення перспективного резерву для збірних команд України;
- визначення рівня підготовки та здійснення відбору спортсменів до складу збірних команд України для участі у чемпіонаті світу та Європи.

2. Термін та місце проведення змагань

2.1. Кубок України, 1-й етап (боулдерінг) з 26 до 28 січня, м. Вінниця
2.2. Кубок України, 1-й етап (тр., шв.) з 16 до 18 лютого, м. Харків
2.3. Кубок України, 2-й етап (боулдерінг) з 25 до 27 травня, м. Київ
2.4. Кубок України, 2-й етап (тр., шв.) з 11 до 13 травня, м. Одеса
2.5. Чемпіонат України з боулдерінгу з 03 до 05 серпня, м. Українка
2.6. Чемпіонат України серед юніорів, юніорок, юнаків та дівчат 1988-1996 рр.н.
з 25 до 29 липня, м. Одеса
2.7 III Всеукраїнські літні спортивні ігри (за окремим Положенням) - Чемпіонат України (тр., шв.) з 30 серпня до 2 вересня, м. Одеса
2.8. Кубок України, 3-й етап (тр., шв.) з 05 до 07 жовтня, АР Крим
2.9. Кубок України, 3-й етап (боулд.) з 12 до 14 жовтня, м.Івано-Франківськ

2.10. Фінал Кубка України (тр., шв.)

з 29 листопада до 2 грудня, м. Севастополь

2.11. Фінал Кубка України (боулдерінг)

з 05 до 07 грудня, м. Київ

3. Керівництво проведенням змагань
Керівництво організацією та проведенням змагань здійснюється Департаментом фізичної культури Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту (далі - Міністерство) разом з Федерацією альпінізму і скелелазіння України (далі - Федерація).
Безпосереднє проведення змагань (залежно від місця проведення) покладається на органи виконавчої влади з питань фізичної культури та спорту АР Крим, областей та міст Києва і Севастополя, а також на головну суддівську колегію, затверджену Федерацією. Головного суддю за поданням Федерації затверджує Міністерство згідно з регламентом.

4. Учасники змагань
До участі у чемпіонатах, Кубку України, всеукраїнських змагань для дітей допускаються збірні команди АР Крим, областей, міст Києва та Севастополя, спортивних клубів, що розвивають скелелазіння, та спортсмени, які є членами Федерації. Збірні команди формуються за результатами змагань місцевого рівня.
До участі у чемпіонаті та Кубку України допускаються спортсмени з 16 років. До участі у чемпіонаті України для юніорів та юнаків допускаються спортсмени з 11 років.
Всі всеукраїнські змагання зі скелелазіння проводяться згідно з діючими правилами проведення змагань, які повинні відповідати Міжнародним правилам Комітету скелелазіння (ICC).
Всі учасники всеукраїнських змагань повинні мати страховий поліс.

5. Програма всеукраїнських змагань

5.1. Чемпіонат України
(вид програми - трудність, швидкість)

5.1.1. Учасники змагань
Змагання особисто-командні.
Склад команди: спортсменів -8 в т.ч. чоловіків - 4 із них: 2 - трудність, 2 - швидкість; жінок - 4 із них 2 - трудність, 2 - швидкість, представник -1, тренер -1. До заліку беруться результати 8 спортсменів. Склад команди визначається представником під час проходження мандатної комісії змагань.
Учасником команди вважається спортсмен, який стартував.
При зриві учасника подальше лазіння зупинено, а результат його не враховується.
Командна першість визначається за найменшою сумою місць, набраних командами, які мають всіх залікових учасників, потім між командами, які не мають одного, потім двох і т.д. залікових учасників.

Особисті місця учасників чемпіонату України визначаються з кожного виду програми змагань окремо.
До змагань допускаються спортсмени із кваліфікацією не нижче 1-го спортивного розряду.

5.1.2. Програма змагань
1-й день - приїзд учасників, мандатна комісія, жеребкування учасників і збори представників, суддів з 16.00 до 18.00 год.
2-й день - 10.00 - 10.20 год.- відкриття змагань,
10.30 год. – змагання в програмі лазіння на швидкість серед чоловіків і жінок;
3-й день - 10.00 год. - 1/4, 1/2 фінального змагання в програмі лазіння на трудність серед чоловіків та жінок;
4-й день - 9.00 год. – фінальні змагання в програмі лазіння на трудність серед чоловіків та жінок, нагородження переможців та призерів, закриття змагань, від’їзд учасників.

5.2. Чемпіонат України
(вид програми - боулдерінг на серії коротких проблемних трас)

5.2.1. Учасники змагань
Змагання особисто-командні. Склад команди: спортсменів – 5 в т.ч. чол.-3, жінок-2, представник -1, тренер -1. До заліку беруться результати 5 спортсменів. Склад команди визначається представником під час подачі заявки до мандатної комісії.
Командна першість визначається за найменшою сумою місць, набраних командами, які мають всіх залікових учасників, потім між командами, які не мають одного, потім двох і т.д. залікових учасників.
Учасником команди вважається спортсмен, який стартував.

5.2.2. Програма змагань
1-й день - приїзд учасників, робота мандатної комісії, проведення жеребкування учасників і збори представників та суддів з 16.00 до 18.00 год;
2-й день - 9.00 - 9.20 год.- відкриття змагань;
9.30 год. - кваліфікаційні змагання серед чоловіків і жінок;
15.00 год. – змагання 1/2 фіналу серед чоловіків і жінок;
3-й день - 9.00 год. - фінальні змагання серед чоловіків і жінок;
14.00 год.- нагородження переможців та призерів, закриття змагань, від’їзд учасників.

5.3. Чемпіонат України
серед юніорів, юніорок, юнаків та дівчат 1988-1996 рр.н.
(вид програми – трудність, швидкість)

5.3.1. Учасники змагань
Змагання особисто-командні і проводяться серед юніорів, юніорок, юнаків та дівчат. Склад команди: спортсменів –10 осіб в т.ч. юнаків-5, дівчат-5, представник -1, тренер -1. Склад команди визначається представником під час подачі заявки та проходження мандатної комісії у таких вікових групах:
а) юнаки і дівчата (по одному учаснику) 1996 - 1994 рр.н.;
б) юнаки і дівчата (по одному учаснику) 1993 - 1992 рр.н.;
в) юнаки і дівчата (по одному учаснику) 1991 - 1990 рр.н.;
г) юніори і юніорки (по два учасника) 1989 - 1988 рр.н.
У випадку необхідності, представник команди має право зробити заміну учасника до закриття зони ізоляції.
До командного заліку беруться 10 результатів спортсменів з обох видів програми серед юнаків і дівчат у кожній віковій групі.
Учасником команди вважається спортсмен, який стартував.
Особисті місця учасників чемпіонату України визначаються за умов участі спортсмена в одному виді програми (трудність або швидкість).
Переможці і призери у командному чемпіонаті визначаються за найменшою сумою місць, набраних командами, які мають всіх залікових учасників, потім між командами, які не мають одного залікового учасника, потім двох і більше учасників.
До змагань допускаються спортсмени із кваліфікацією не нижче 1-го спортивного розряду для юніорів та 2-го юнацького розряду для юнаків.

5.3.2. Програма змагань
1-й день - приїзд, робота мандатної комісії, проведення жеребкування учасників і збори представників та суддів з 16.00 до 18.00 год.
2-й день - 10.00 - 10.20 год.- відкриття змагань,
10.30 год. – змагання з програми лазіння на швидкість для всіх вікових груп;
3-й день - 10.00 год. – кваліфікаційні змагання, 1/4 фіналу з програми лазіння на трудність для всіх вікових груп;
4-й день - 10.00 год. – змагання 1/2 фіналу з програми лазіння на трудність для всіх вікових груп;
5-й день - 9.00 год. – фінальні змагання в програмі лазіння на трудність для всіх вікових груп;
6-й день - 11.00 год. - нагородження переможців та призерів, закриття змагань, від’їзд учасників.

5.4. Кубок України

5.4.1. Учасники змагань
Допуск спортсменів до участі у змаганнях Кубка України здійснюється відповідно до умов, визначених розділом 4 зазначеного Положення.
До участі у фіналі Кубка України допускаються спортсмени, які посіли з 1 до 12 місце на любому із етапів Кубка та чемпіонату України. Також допускаються спортсмени, що брали участь на офіційних етапах Кубка світу та Кубка Європи (з 16 років).
Переможцями і призерами фіналу Кубка України є спортсмени, які посіли I - III місце на цих змаганнях. Присвоєння спортивного звання «Майстер спорту України» здійснюється за здобуття 1-2 місця у фіналі Кубка України (згідно з Єдиною спортивною класифікацією України) за умови участі спортсмена у всіх етапах Кубка України.

5.4.2. Програма змагань Кубка України
1-й день - приїзд, робота мандатної комісії, проведення жеребкування учасників і збори представників та суддів з 16.00 до 18.00 год.;
2-й день - 10.00 - 10.20 год.- відкриття змагань, 10-30 год. - кваліфікаційні та фінальні змагання в програмі лазіння на швидкість серед чоловіків та жінок; кваліфікаційні та 1/4 фінальних змагань в програмі лазіння на трудність серед чоловіків та жінок;
3-й день - 10-00 год. - 1/2 фіналу та фінальні змагання в програмі лазіння на трудність серед жінок та чоловіків, нагородження переможців та призерів, закриття змагань, від’їзд учасників.

6. Нагородження
Учасники, які посіли І-III місця у кожному виді програми змагань чемпіонатів України серед дорослих та молоді, нагороджуються дипломами і медалями Міністерства відповідних ступенів.
Команди, які посіла І-III місця у фіналі Кубка України нагороджуються дипломами, кубками, а учасники - дипломами Міністерства.
Тренер, який підготував переможця змагань, нагороджується дипломом Міністерства.

7. Умови прийому учасників змагань.Фінансування
7.1. Витрати на відрядження учасників та тренерів-представників (страхування спортсменів, проїзд в обох напрямках, оплата за розміщення, харчування, добові) відносяться за рахунок коштів організацій, що відряджають.
7.2. Витрати пов’язані з організацією змагань (оренда спортивних споруд, обладнання та транспорту, нагородна атрибутика, відрядження суддів, канцелярські товари) – здійснюються за рахунок коштів Міністерства згідно з скорегованим Єдиним календарним планом спортивних заходів України на 2007 рік, коштів Федерації та інших залучених Федерацією позабюджетних надходжень згідно з затвердженим кошторисом.

8. Підготовка спортивних споруд
Відповідно до наказу Держкомспорту від 26 квітня 2004 року № 1274 “Про додаткові заходи щодо попередження травматизму та запобігання нещасним випадкам у спортивній діяльності” :
- підготовка спортивних споруд покладається на їх власників;
- контроль за підготовкою спортивних споруд при проведенні змагань здійснює робоча комісія , яка утворена відповідними обласними та мм. Києва і Севастополя державними адміністраціями;
- відповідальність за виконанням вимог заходів безпеки під час проведення змагань покладається на головного суддю.
Власник спортивної споруди не менш ніж за 4 години до початку змагань зобов’язаний подати до робочої комісії акт про її готовність до проведення змагань.
Невиконання вимог, передбачених цим пунктом, що стали причиною виникнення надзвичайних обставин під час проведення змагань, спонукає до відповідальності, передбаченої чинним законодавством України.

9. Заявки
Попередні заявки на участь команд у змаганні надсилаються на адресу Федерації не пізніше як за 30 днів до початку змагань на адресу:
Федерація альпінізму і скелелазіння України
вул. М.Коцюбинського, 7
01601 м. Київ. тел. для довідок: (044) 234-81-96
Іменні заявки, завірені лікарем, організацією, що відряджає, паспорти (свідоцтва), передбачені правилами змагань, документ, що підтверджує спортивну кваліфікацію та страхові поліси подаються до мандатної комісії змагань в день приїзду.
До змагань допускаються команди (учасники), які підтвердили в установлений термін свою участь.
Протоколи про результати змагань, що знаходяться в Єдиному календарному плані спортивних заходів України, надсилаються до Міністерства протягом 3-х днів на адресу:
Мінсім’ямолодьспорт України
(відділ неолімпійських видів спорту)
вул. Еспланадна, 42
м. Київ, 01601

Це положення є офіційним викликом на змагання.

Департамент фізичної культури

comments powered by Disqus
16.02.2019 Зимняя Каталония, Vol. 2. Автор: Роман Баценко

Экспресс сообщением Barcelona Sants – Valencia Jaquin Sorolla подобрал меня на перроне солнечной станции Tarragona, окруженной морским простором и пальмами. Около 2 часов в дороге и я уже в Валенсии, где на широких улицах растет немеряное количество апельсинов (которые, правда, оказались больше декоративными, чем сьедобными). Дальнейший путь лежал в маленькую деревушку Chulilla...

Подробнее
06.01.2017 Детский гайдбук. Малайзия. Куала Лумпур. Автор: Анна Смоленская.

Так получилось, что в 2014 году вместо стандартного Тайланда мы решили изучить вопрос скалолазания в Малайзии. Из явных плюсов этой страны сразу выскакивает безвизовый режим на 30 дней и то, что Куала Лумпур является хабом авиакомпании Эйр Азия. Т.е. все дешевые перелеты по азии проходят через Куала Лумпур, а это, как минимум, удобно.

Подробнее
30.06.2016 Kamień Leski Польский уикенд киевских скалолазов. Автор: Таня Шурубор

Поездка в Леско (Польша) на день Конституции была некоторой авантюрой, так как никто из знакомых не мог ничего рассказать про этот скалолазный район и регион в целом. Мы были своего рода первопроходцами из Украины.

Подробнее
13.05.2016 Румыния. Băile Herculane. Автор: Русанова Анна.

Не смотря на все сложности с подготовкой к поездке, плохие прогнозы погоды и отколовшихся участников, мы не сдались и съездили на майские в Румынию, в район Băile Herculane. Поездка получилась удачной и очень душевной, а дожди под нашим напором расступились.

Подробнее
29.03.2016 Скалолазание в экзистенциональном осмыслении. Автор: Юрий Дзюбяк.

"...вопрос, который можно поставить - зачем, почему и для чего люди занимаются скалолазанием? Исходя из личного опыта и понимания сути вопроса, я подготовил читателям хронологически упорядоченные идеи и мысли, которые могут считаться ответами, с которыми я абсолютно согласен..."

Подробнее
22.07.2015 Спидфлаинг в румынских Карпатах. Автор: Александр Деев.

Горы, скалы, высоты - всё это так любят скалолазы и альпинисты. Но не только они.

"Полёты" - то, что так не любят ни скалолазы ни альпинисты, но просто обажают другие.

 

Подробнее
14.02.2015 Бафа 2015 или как это было. Автор: Псарева Анна.
13.02.2015 Спидрайдинг в Банско, Болгария. Автор: Александр Деев.
08.12.2014 Поездка в Турцию удалась или как вернуть наслаждение от лазания. Автор: Казбекова Евгения.
13.11.2014 Это Сицилия! Автор: Писаренко Оля.
30.09.2014 Интервью с Болдыревым Данилом – Чемпионом Мира в скорости в 2014 году.
21.05.2014 ДОРОГА НА ОЛИМП. Автор: Елена Зайцева.
30.04.2014 У Вас проблема с суставами и связками? Автор: Дзюбяк Юрий.
22.04.2014 Поездка к Дракуле? Легко! Автор - Салабаш Юрий.
25.03.2014 Озеро Бафа и апельсины. Автор - Анна Савченко.
31.01.2014 «Рождественский болдринг 2014» или весёлое окончание новогодних праздников! Автор: Анастасия Сависько.
24.01.2014 Бло, Фонтенбло ты так далеко...Автор: Богдан Чайка.
11.01.2014 Скалолазание - мой путь возвращения. Автор - Rannveig Aamodt.
30.12.2013 Первый мастер спорта Украины в истории альпклуба "Ялта".
04.12.2013 Испания, Роделлар. Октябрь 2013. Автор: Женя Казбекова.
21.11.2013 Бешеные круги: быстрое и эффективное поддержание пиковой формы. Перевод: Анна Шляхова.
11.07.2013 У нас не Флатангер, але граніту чимало: перебивка в Житомирі. Автор: Сергій Плотницький.
16.05.2013 По дороге к морю и обратно… Автор: Медведева Ольга.
02.05.2013 Познайомимося з Кам'яної бабою? Автор Олександр Чікін.
25.04.2013 Этапы развития и Олимпийские перспективы спортивного лазания. Автор: Юрий Котченко.
20.02.2013 No Siesta Spain Trip. Перевод: Катерина Гуназа.
23.01.2013 Лавина на Боржаве, январь 2013. Автор: Николай Дроботенко.
04.01.2013 Интервью с Маргаритой Кадиевой.
19.12.2012 Поездка в Испанию осень 2012. Автор Женя Казбекова
03.12.2012 Непал, Гималаи, Айленд Пик…

Статьи за год: