26.09.2012

Перший відкритий дитячий скелелазний фестиваль Junior Climbing Jam.

junior_2012_log_1.jpg

22 вересня відбувся Перший відкритий дитячий скелелазний фестиваль Junior Climbing Jam.
У київському спорткомплексі НАУ зібралося понад 120 дітей з усієї України: і спортсменів, які займаються у секціях, і любителів, і початківців. Це перший в історії національного скелелазіння дитячий фестиваль такого масштабу.

Організатора фестивалю Маргариту Кадієву, засновника Школи екстремального відпочинку Dance Up, підтримали Спортивний комітет України і Федерація альпінізму і скелелазіння Києва.

junior_2012_3.jpg
Маргарита Кадієва

Звісно, до Франції, де скелелазіння входить до шкільної програми, Україні ще далеко, але організатори Junior Climbing Jam роблять усе можливе для популяризації цього виду спорту. Можливо, завдяки подібним заходам хоча б побільшає на наших теренах кількість ДЮСШ, де діти могли б серйозно займатися скелелазінням (у Києві нема жодної, тобто спортсменами-скелалазами нового покоління опікуються лише приватні тренери у міру своїх скромних, з точки зору охоплення дитячої аудиторії, можливостей).

Притому цікаво, що серед творців Junior Climbing Jam – 2 чемпіонки світу зі скелелазіння і 1 володар Кубку світу: Маргарита Кадієва (автор ідеї та організатор фестивалю), Ольга Шалагіна (головний суддя змагань) і Михайло Шалагін (один з двох головних підготовників трас) відповідно. Усі родом із Нікополя, там, до речі, ДЮСШ із секцією скелелазіння існує й досі.

Марго Кадієва із тридцятьма волонтерами, а також із організаціями-партнерами і спонсорами, небайдужими до скелелазіння і до дітей, втілила свою давню мрію – започаткувати щорічне екстремально-ігрове свято.

junior_2012_5.jpg

Чудові траси для спортсменів створили головні підготовники – член збірної команди України зі скелелазіння Павло Векла і вже загаданий Михайло Шалагін. Діти 7 – 15 років змагалися у двох дисциплінах: скелелазіння на складність і болдеринг.

У чотирьох вікових групах перемогли:

Хлопці

- Ілля Бахмет-Смоленський (Харків)

- Данило Приходько (Запоріжжя)

- Михайло Соломахін (Запоріжжя)

- Антон Титов (Макеєвка)

Дівчата

- Катя Булаш (Сімферополь)

- Ніка Потапова (Українка)

- Настя Салабаш (Одеса)

- Саша Волкова (Одеса)

junior_2012_7.jpg

Діти найменшої вікової групи Climbing Jam (5-6 років і молодші) лазили на надувному стенді, який встановив для них Київський Палац дітей та юнацтва, стрибали на батуті і брали участь у спортивній естафеті. За сумою цих тьох етапів і підбивалися підсумки.

Виграли змагання серед малечі Настя Костирко та Ігор Киричек. Крім того, малята мали змогу помалювати – не тільки на папері, а ще й на білій шафі – це був конкурс малюнка. 

Усі переможці отримали медалі від Спортивного комітету України, грамоти від ФАіС і купу чудових призів від спонсорів.

junior_2012_8.jpg

Кожен учасник Junior Climbing Jam узяв свою висоту, хтось розважився, хтось побешкетував, хтось залишився серйозним і задумливим, але усі як один запитували: «А коли буде наступний фестиваль? Ми хочемо ще!» На що організатори, уже без сумнівів, відказували: «У 2013-му!»

Додаткова інформація і фото з фестивалю Junior Climbing Jam:

Маргарита Кадієва (050) 416-11-49 

junior_2012_1.jpg
junior_2012_4.jpg
junior_2012_2.jpg

Фото: Светлана Юсипенко, Александр Подуфалов, Олеся Дусь

Другие новости

16.02.2019 Зимняя Каталония, Vol. 2

Экспресс сообщением Barcelona Sants – Valencia Jaquin Sorolla подобрал меня на перроне солнечной станции Tarragona, окруженной морским простором и пальмами. Около 2 часов в дороге и я уже в Валенсии, где на широких улицах растет немеряное количество апельсинов (которые, правда, оказались больше декоративными, чем сьедобными). Дальнейший путь лежал в маленькую деревушку Chulilla.
Читать дальше...

08.09.2018 ОСТРІВ ПАСХИ - 2018.

ostriv_2018_afisha_ukr_3.jpg

6-7 жовтня неподалік села Кам`янка Сколівського району відбудеться боулдер-фестиваль «Острів Пасхи-2018» / Кубок Львівської Області зі скелелазіння на природному рельєфі.

Дивиться детальнішу інформацію на сайті змагань - ОСТРІВ ПАСХИ - 2018.

Реєстрація на змагання вже відкрита - Форма реєстрації.

Список зареєстрованих учасників.

27.04.2018 Болдер фест "Big Open". Реєстрація.

19_maya_sorevi_logo.jpg

Дорогі друзі! Нагадуємо, що реєстрація на івент-фестиваль Гіперіон BIG OPEN Boulder Fest триває повним ходом.

Оскільки кількість учасників в групах обмежена, за для вашого комфорту та безпеки, інформуємо про наявність вільних місць в групах:
1 група - 5 вільних місць; 2 група - 23 вільних місць; 3 група - 13 вільних місць
Реєстрація на змагання. Встигніть зареєструватись в зручну саме для вас групу!
Більш детальна інформація про фестиваль на сторінці Facebook.

16.04.2018 Болдер фест "Big Open". Инфо.

19_maya_sorevi_logo.jpg

19 мая в Киеве на базе ЦАО "Гиперион" открывается новая болдер зона.
По традиции стартуем с болдер феста "Big Open".
Уже открыта Регистрация на соревнования.
В программе феста много интересных болдеров, зажигательная музыка, общение с друзями, конкурсы, лотереи, афтепати...

Подробнее
07.04.2018 SCALADREAM BOULDERING FESTIVAL 2018.

scala_dream.png

25-26 мая в Клайпеде (Литва) пройдет болдер фестиваль SCALADREAM BOULDERING FESTIVAL 2018.

Scala Dream Bouldering Festival (SBF) впервые был организован в 2013 году с целью сделать его одним из наиболее ожидаемых мероприятий скалолазного сообщества в Прибалтике. С самого начала организаторы cтарались сделать его одним из самых любимых и самых желанных скалолазных событий в странах Балтии. И продолжают стремиться к этому, прилагая все усилия, вкладывая душy и сердце :).

Все кто заинтересовался welcome :).

Подробную информацию о соревнованиях можете найти на страничке SCALADREAM BOULDERING FESTIVAL 2018.

Архив за год: