11.07.2013

У нас не Флатангер, але граніту чимало: перебивка в Житомирі. Автор: Сергій Плотницький.

Над перебивкою задумувався давно: десь спітами пробито або взагалі шлямбури скручені, десь кільце іржаве замість станції або і того немає. Ще й недобиті проекти Ковальова сторічної давності…

Але ні заліза, ні перфоратора не було, то й не парився – лазив по тому, що є. Аж тут ЕЦ «Восхождение» і Climbing Technology спокушає своєю акцією. Не зважаючи на те, що все ще лишалось питання перфоратора, зв’язався зі спонсорами і незабаром отримав важкеньку посилку. Трохи згодом, без задньої думки, похвалився про це Ковальову і.. отримав в подарунок перфоратор! Мою радість не міг затьмарити навіть той факт, що акумулятор був вже достатньо убитий і вистачало його всього на декілька отворів. Тест-драйв проводили на «Архіві»: по-перше, розхитаний і протертий мотузками гак на «к.Хейла-Боппа» / «Тропа війни» / «Парсек» давно пора було міняти, а по-друге, на «сірій» частині сектора, де максимальна категорія маршрутів не перевалювала за 5с+, вималювалась цікава лінія порядка 6а, а без облазів і 6с ( лежачка по мізерам і на терті ). Так як новий маршрут задумувався, як конекшн до «Щелкунчик» (5с), то і над назвою довго не думав – «Міцний горішок». Станції на обидва маршрути дав із своїх запасів Шура Олівсон.

Подальші плани призупинив остаточний вихід з ладу акумулятора. А так як в сімейний бюджет його ремонт ну ніяк не вписувався, довелось шукати кращий варіант. Варіантом виявилась купівля на амазоні двох нових акумуляторів, що обійшлося дешевше, ніж просили за ремонт одного старого. На такий варіант сімейний бюджет погодився . Припливла посилка аж за місяць, і була відразу запущена в роботу. Сектор «Пиріг», що знаходиться на правому березі р.Тетерів ( якраз навпроти скелі Чацького ), був, напевно, в найгіршому стані: на 5 маршрутів з десяток спітових шлямбурів, декілька скручених спітів і один маршрут без станції взагалі. Результатами роботи на ньому стали: заміна шлямбурів на «Утренний сон» (6с), встановлення станції і заміна шлямбурів на «Утренний секс» (7б), заміна і добивка шлямбурів на «Утренний кофе» (7б+). Так як спонсори трохи обрахувались із необхідною кількістю анкерів, то залишилось чимало вух, які не було чим бити, а тому залишків анкерів вистачало або на ремонт декількох або на пробивку одного короткого маршрута.

Інтерес до другого варіанту підігрівався наявністю чималого нерозвіданого сектору «Заборонена зона» над греблею. На ньому був всього один маршрут «Італія 2002» (6б) і недобитий проект «Кінці у воду». Весь масив «виростає» прямо з води, тому найпростіший підхід – дюльфер згори. Втрапивши з другої спроби на потрібну ділянку масива, виявив, що на проекті є станція-кільце, три шлямбури і просвердлені повністю або намічені отвори під решту шлямбурів, тому власне пробивка часу багато не зайняла, на відміну від чистки скелі. Орієнтовна складність – 6с+/7а. Для страховки є зручна поличка, на якій можна організувати станцію ( поки що один шлямбур ) . До речі, зона таки заборонена, що підтвердив сторож на човні. Але гнати намагався якось не дуже грізно, тому обоє лишились при своєму. Якби не шум від падіння у воду здоровецької брили, то, мабуть, і не чіпав би мене зовсім. Наступного дня почистив і насвердлив отворів під нову лінію поряд. Початок спільний з «Кінці у воду», далі траверс вправо і логічний вихід по тріщині на лежачку. Робоча назва - «Пам’яті Тіто», орієнтовно 6а. В перспективі тут можна знайти ще декілька ліній порядку 6а-6с, а разом з необхідністю подальших ремонтів існуючих маршрутів виникає потреба в новій посилці від спонсорів.

Величезна подяка усім, хто допоміг провести цю роботу: ЕЦ «Восхождение» - за станції і шлямбури, Ковальову Сергію - за перфоратор, інформаційну і моральну підтримку, Олівсону Шурі і Трухнію Сані - за допомогу в пробивці.

comments powered by Disqus
16.02.2019 Зимняя Каталония, Vol. 2. Автор: Роман Баценко

Экспресс сообщением Barcelona Sants – Valencia Jaquin Sorolla подобрал меня на перроне солнечной станции Tarragona, окруженной морским простором и пальмами. Около 2 часов в дороге и я уже в Валенсии, где на широких улицах растет немеряное количество апельсинов (которые, правда, оказались больше декоративными, чем сьедобными). Дальнейший путь лежал в маленькую деревушку Chulilla...

Подробнее
06.01.2017 Детский гайдбук. Малайзия. Куала Лумпур. Автор: Анна Смоленская.

Так получилось, что в 2014 году вместо стандартного Тайланда мы решили изучить вопрос скалолазания в Малайзии. Из явных плюсов этой страны сразу выскакивает безвизовый режим на 30 дней и то, что Куала Лумпур является хабом авиакомпании Эйр Азия. Т.е. все дешевые перелеты по азии проходят через Куала Лумпур, а это, как минимум, удобно.

Подробнее
30.06.2016 Kamień Leski Польский уикенд киевских скалолазов. Автор: Таня Шурубор

Поездка в Леско (Польша) на день Конституции была некоторой авантюрой, так как никто из знакомых не мог ничего рассказать про этот скалолазный район и регион в целом. Мы были своего рода первопроходцами из Украины.

Подробнее
13.05.2016 Румыния. Băile Herculane. Автор: Русанова Анна.

Не смотря на все сложности с подготовкой к поездке, плохие прогнозы погоды и отколовшихся участников, мы не сдались и съездили на майские в Румынию, в район Băile Herculane. Поездка получилась удачной и очень душевной, а дожди под нашим напором расступились.

Подробнее
29.03.2016 Скалолазание в экзистенциональном осмыслении. Автор: Юрий Дзюбяк.

"...вопрос, который можно поставить - зачем, почему и для чего люди занимаются скалолазанием? Исходя из личного опыта и понимания сути вопроса, я подготовил читателям хронологически упорядоченные идеи и мысли, которые могут считаться ответами, с которыми я абсолютно согласен..."

Подробнее
22.07.2015 Спидфлаинг в румынских Карпатах. Автор: Александр Деев.

Горы, скалы, высоты - всё это так любят скалолазы и альпинисты. Но не только они.

"Полёты" - то, что так не любят ни скалолазы ни альпинисты, но просто обажают другие.

 

Подробнее
14.02.2015 Бафа 2015 или как это было. Автор: Псарева Анна.
13.02.2015 Спидрайдинг в Банско, Болгария. Автор: Александр Деев.
08.12.2014 Поездка в Турцию удалась или как вернуть наслаждение от лазания. Автор: Казбекова Евгения.
13.11.2014 Это Сицилия! Автор: Писаренко Оля.
30.09.2014 Интервью с Болдыревым Данилом – Чемпионом Мира в скорости в 2014 году.
21.05.2014 ДОРОГА НА ОЛИМП. Автор: Елена Зайцева.
30.04.2014 У Вас проблема с суставами и связками? Автор: Дзюбяк Юрий.
22.04.2014 Поездка к Дракуле? Легко! Автор - Салабаш Юрий.
25.03.2014 Озеро Бафа и апельсины. Автор - Анна Савченко.
31.01.2014 «Рождественский болдринг 2014» или весёлое окончание новогодних праздников! Автор: Анастасия Сависько.
24.01.2014 Бло, Фонтенбло ты так далеко...Автор: Богдан Чайка.
11.01.2014 Скалолазание - мой путь возвращения. Автор - Rannveig Aamodt.
30.12.2013 Первый мастер спорта Украины в истории альпклуба "Ялта".
04.12.2013 Испания, Роделлар. Октябрь 2013. Автор: Женя Казбекова.
21.11.2013 Бешеные круги: быстрое и эффективное поддержание пиковой формы. Перевод: Анна Шляхова.
16.05.2013 По дороге к морю и обратно… Автор: Медведева Ольга.
02.05.2013 Познайомимося з Кам'яної бабою? Автор Олександр Чікін.
25.04.2013 Этапы развития и Олимпийские перспективы спортивного лазания. Автор: Юрий Котченко.
20.02.2013 No Siesta Spain Trip. Перевод: Катерина Гуназа.
23.01.2013 Лавина на Боржаве, январь 2013. Автор: Николай Дроботенко.
04.01.2013 Интервью с Маргаритой Кадиевой.
19.12.2012 Поездка в Испанию осень 2012. Автор Женя Казбекова
03.12.2012 Непал, Гималаи, Айленд Пик…
28.11.2012 Мой Чемпионат Европы. Автор Зинченко Владимир.

Статьи за год: