30.12.2006

Скельний тренажер в Тернополі.

Від самого першого покоління скелелазів в Тернополі до скельної генерації сьогодення , разом з потертими калошами і власноруч виготовленими бесідками з парашутних строп та титанових пряжок, передавалась легенда про «Обраних» : …І прийдуть вони з чистими намірами… і перестануть вони працювати і приносити зарплату додому … і перестануть вони з’являтись на парах в інститутах …і перестануть вони робити дома ремонти і перевіряти щоденники дітей своїх…а збудують вони Скелю Штучну! На радість всім Парафіянам скелелазного Приходу…а зекономлені гроші від невипитого пива добровільно направлять на покращення технології виготовлення зацепів!…Так віщує Оракул!!!

Стоп!!! А ось це вже брехня! На пиві ми не економили! І в загалі , краще б той Оракул пару штук баксів підкинув, а не віщував свої не підкріплені фінансами пророцтва. Але є як є: ми обрані…ну влипли ж…блін. На початку нас було троє: Я –Юрій Павкін, Андрій Плішко і Наталя Громосяк. Після скелелазного сезону у Криму ми якось звикли тусуватись втрьох . Так ось, зустріли ми троє Новий Рік та Різдво Христове(2006р) стоячи на лижах в Карпатах і на вершині зимової Говерли на нас зійшло «одкровення Оракула»: лазити далі хочеться – наміри наші чисті, на парах Андрій та Наталі з’являються не часто, я – час від часу працюю на висотках, а ремонт у ванні вже роблю 3-ій рік…Все сходиться… Легенда вказує на нас! Виходить ми ОБРАНІ !

Андрій Плішко
Наталя Громосяк
Юрій Павкін

Одразу ж по приїзду з Карпат почали пошук приміщення під тренажер. Шукати довго не прийшлось. Тато Андрія, Петро Степанович, лікар спорткомплексу Тернопільського підприємства «Ватра». За його допомоги та при повній підтримці директора спорткомплексу Хоменко Леоніда Павловича нам надали приміщення для болдрінгового залу! Параметри залу: довжина 17м , ширина - 8,5м, висота 3,6м. З великим ентузіазмом накинулись на реставрацію залу. Через деякий час зрозуміли , що втрьох будемо робити так довго, скільки вже існує легенда про Обраних. Тому на заклик: “Help!” прийшли всі скелелази … з чистими намірами: Василь Подоляк, Лонк Ігор, Шупер Олег, Воскобойний Юрій, Дністрянський Руслан, Войтюк Іван, Попович Микола , Кривенький Олександр та багато інших. Незабаром, 12 березня 2006 року, у відреставрованому залі урочисто було відкрито 1-й блок скельного тренажеру (www.climb.te.ua/?node=14&action=ShowRepo&id=11 ). Пророцтво почало обростати реальними спорудами.

Але головна проблема лишалась не подоланою. Це відсутність потрібної фінансової підтримки. Особисті фінансові джерела Обраних, після ремонту приміщення та будівництва першого блоку, майже зникли. А по легенді ми не мали права працювати і заробляти власноруч ;) Вихід був найдений після ретельного ознайомлення проекту Скелелазного Акціонерного Товариства для будівництва тренажеру в Києві. Цей проект був висунутий на форумі ExtremeUa (www.extremeua.com/forum/viewtopic.php?t=990) . Він дуже сподобався своєю простотою і очевидністю. Головна ідея – хочеш лазити, будуй разом з нами. Після його доведення до наших умов утворилось Скельне Акціонерне Товариство, яке на даний момент складається з 10 чоловік і є головним донором фінансових вливань. Таким чином, з цього моменту, будівництво перейшло в стабільне дійство, яке час від часу переривається на студентські сесії, на висотні роботи, на тренування на скелях Карпат, Кам’янець-Подільська, Криму…28 вересня з нагоди свята Дня міста Тернополя провели перші змагання. Були присутні скелелази Тернополя та Львова (www.climb.te.ua/?node=9&action=Single&id=29 ).

І ось на Миколая, 19 грудня (дивно?! Весь час припадає на якісь свята:) завершено будівництво 4 блоку тренажеру. На сьогодні тренажер складається з 4 блоків , площа поверхні біля 70 м2, одночасно можуть комфортно тренуватись 7-8 чоловік. Зачіпок ще не дуже багато , але достатньо для повнокровних тренувань. Зачіпки : старі Одеські, від Паші Василенка зі Львова, АПАЧі від Паукаєва і наші тернопільські, які по формі один до одного (очевидно що випадково!) подібні до зачіпок фірми НRT та інших фірм виробників:) Одним словом тренажер постійно росте і вже займає майже пів залу. В другій половині січня плануємо провести змагання для початківців – орієнтовно 2 розряд зі скелелазіння. Додаткова інформація про роботу тренажера на клубному сайті www.climb.te.ua

Днями збираємось в Карпати на зустріч та святкування Нового Року!
Може знову якесь «одкровення Оракула» впаде на нас?
Вітаємо всіх з НОВИМ РОКОМ та Різдвом Христовим!

Climbing forever!

Юрій Павкін
Тернопіль

Загальний вигляд 1
Загальний вигляд 2
Блок 1
Блок 2
Блок 3
Блок 4
Climbers 1- «молоді»
Climbers 2 - Іван Войтюк
Climbers 3 - Андрій Плішко
Obrani – Наталя, Андрій, Юрій
comments powered by Disqus
16.02.2019 Зимняя Каталония, Vol. 2. Автор: Роман Баценко

Экспресс сообщением Barcelona Sants – Valencia Jaquin Sorolla подобрал меня на перроне солнечной станции Tarragona, окруженной морским простором и пальмами. Около 2 часов в дороге и я уже в Валенсии, где на широких улицах растет немеряное количество апельсинов (которые, правда, оказались больше декоративными, чем сьедобными). Дальнейший путь лежал в маленькую деревушку Chulilla...

Подробнее
06.01.2017 Детский гайдбук. Малайзия. Куала Лумпур. Автор: Анна Смоленская.

Так получилось, что в 2014 году вместо стандартного Тайланда мы решили изучить вопрос скалолазания в Малайзии. Из явных плюсов этой страны сразу выскакивает безвизовый режим на 30 дней и то, что Куала Лумпур является хабом авиакомпании Эйр Азия. Т.е. все дешевые перелеты по азии проходят через Куала Лумпур, а это, как минимум, удобно.

Подробнее
30.06.2016 Kamień Leski Польский уикенд киевских скалолазов. Автор: Таня Шурубор

Поездка в Леско (Польша) на день Конституции была некоторой авантюрой, так как никто из знакомых не мог ничего рассказать про этот скалолазный район и регион в целом. Мы были своего рода первопроходцами из Украины.

Подробнее
13.05.2016 Румыния. Băile Herculane. Автор: Русанова Анна.

Не смотря на все сложности с подготовкой к поездке, плохие прогнозы погоды и отколовшихся участников, мы не сдались и съездили на майские в Румынию, в район Băile Herculane. Поездка получилась удачной и очень душевной, а дожди под нашим напором расступились.

Подробнее
29.03.2016 Скалолазание в экзистенциональном осмыслении. Автор: Юрий Дзюбяк.

"...вопрос, который можно поставить - зачем, почему и для чего люди занимаются скалолазанием? Исходя из личного опыта и понимания сути вопроса, я подготовил читателям хронологически упорядоченные идеи и мысли, которые могут считаться ответами, с которыми я абсолютно согласен..."

Подробнее
22.07.2015 Спидфлаинг в румынских Карпатах. Автор: Александр Деев.

Горы, скалы, высоты - всё это так любят скалолазы и альпинисты. Но не только они.

"Полёты" - то, что так не любят ни скалолазы ни альпинисты, но просто обажают другие.

 

Подробнее
14.02.2015 Бафа 2015 или как это было. Автор: Псарева Анна.
13.02.2015 Спидрайдинг в Банско, Болгария. Автор: Александр Деев.
08.12.2014 Поездка в Турцию удалась или как вернуть наслаждение от лазания. Автор: Казбекова Евгения.
13.11.2014 Это Сицилия! Автор: Писаренко Оля.
30.09.2014 Интервью с Болдыревым Данилом – Чемпионом Мира в скорости в 2014 году.
21.05.2014 ДОРОГА НА ОЛИМП. Автор: Елена Зайцева.
30.04.2014 У Вас проблема с суставами и связками? Автор: Дзюбяк Юрий.
22.04.2014 Поездка к Дракуле? Легко! Автор - Салабаш Юрий.
25.03.2014 Озеро Бафа и апельсины. Автор - Анна Савченко.
31.01.2014 «Рождественский болдринг 2014» или весёлое окончание новогодних праздников! Автор: Анастасия Сависько.
24.01.2014 Бло, Фонтенбло ты так далеко...Автор: Богдан Чайка.
11.01.2014 Скалолазание - мой путь возвращения. Автор - Rannveig Aamodt.
30.12.2013 Первый мастер спорта Украины в истории альпклуба "Ялта".
04.12.2013 Испания, Роделлар. Октябрь 2013. Автор: Женя Казбекова.
21.11.2013 Бешеные круги: быстрое и эффективное поддержание пиковой формы. Перевод: Анна Шляхова.
11.07.2013 У нас не Флатангер, але граніту чимало: перебивка в Житомирі. Автор: Сергій Плотницький.
16.05.2013 По дороге к морю и обратно… Автор: Медведева Ольга.
02.05.2013 Познайомимося з Кам'яної бабою? Автор Олександр Чікін.
25.04.2013 Этапы развития и Олимпийские перспективы спортивного лазания. Автор: Юрий Котченко.
20.02.2013 No Siesta Spain Trip. Перевод: Катерина Гуназа.
23.01.2013 Лавина на Боржаве, январь 2013. Автор: Николай Дроботенко.
04.01.2013 Интервью с Маргаритой Кадиевой.
19.12.2012 Поездка в Испанию осень 2012. Автор Женя Казбекова
03.12.2012 Непал, Гималаи, Айленд Пик…

Статьи за год: